Vad är ett direktlån?
Ibland behöver man ett lån där pengarna betalas ut snabbt. Om du inte har tid att kontakta din bank eller träffa en personlig bankman, kan ett så kallat direktlån vara en bra lösning.

Jämför direktlån med oss:

 • Ränta från*
  2,95 %
  Låna upp till
  10 000 - 500 000 kr

  100 000kr över 10 år med eff. ränta 8,19%, totalt: 144 959kr (Max effektiv ränta (APR) 17,55%)

  Mer om
  lendo.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • Ränta från*
  6,99 %
  Låna upp till
  5 000 - 600 000 kr

  65 000kr över 5 år med eff. ränta 15,88 %, totalt: 91 866 kr (Max effektiv ränta (APR) 22,99%)

  Mer om
  banknorwegian.se

  Uppläggningsavgift: 0 kr Månadsavgift: 0 kr

 • Ränta från*
  3,85 %
  Låna upp till
  300 000 kr

  Mer om
  sevenday.se

  Uppläggningsavgift: 495 kr Månadsavgift: 15 kr

 • Ränta från*
  3,5 %
  Låna upp till
  500 000 kr

  100 000kr över 5 år med eff. ränta 4,85%, totalt: 112 860kr

  Mer om
  consector.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • *Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar.

Definitionen på ett direktlån kan sägas vara att du får ett besked mycket snabbt efter din ansökan, som oftast görs via internet, och att pengarna därefter betalas ut till dig tämligen omgående. Många direktlån är så kallade snabblån eller mikrolån, med lägre lånebelopp och kortare återbetalningstider. Du gör ansökan direkt på internet, en kreditprövning görs och du får svar inom några minuter. Ofta kommer pengarna in på ditt konto samma dag eller dagen därpå. Med dagens teknik med bank-id, som gör det möjligt att legitimera sig på internet, kan även flera av de traditionella långivarna som exempelvis storbankerna erbjuda direktlån med snabb ansökan och utbetalning. För större belopp hos en mer traditionell bank, kan det dock ta 2-3 bankdagar innan pengarna betalas ut. Om du har bank-id behöver du inte skriva under några papper på lånet, och processen kan därför förkortas.

De allra flesta företag som erbjuder snabblån eller mikrolån, erbjuder ofta snabb utbetalning, ibland bara några timmar. Lånebeloppen är oftast lägre och återbetalningstiden är mycket kortare än för ett traditionellt lån utan säkerhet hos din vanliga bank. Syftet med ett direktlån eller ett snabblån på en mindre summa är att du ska kunna låna pengar i en akut situation där du behöver pengar på ditt konto snabbt. Var dock medveten om att räntan för denna typ av lån kan vara mycket hög och att avgifter för lånet ofta tillkommer. Jämför gärna långivarens effektiva ränta med räntor hos andra långivare innan du ansöker om lånet. Räntan hos en traditionell bank sätts i princip alltid individuellt, baserad på dina ekonomiska förutsättningar. Räntan som olika kunder blir erbjudna kan med anledning därav skilja sig avsevärt. Ett företag eller en kreditgivare som erbjuder mindre lån och kortare löptider, men i gengäld kan betala ut pengarna mycket snabbt, har oftast en hög effektiv ränta om man räknar samman räntor och avgifter. Var noga med att ta reda på exakt hur hög den är.

Var också noga med att inte låna mer än du har råd med bara för att ansökan och utbetalningsprocessen är enkel. Du måste fortfarande beräkna att du har råd att betala tillbaka lånet, även om lånebeloppet kan tyckas lågt.