Hur söker jag ett lån utan säkerhet?
Det första du bör göra när du ska ansöka om ett lån utan säkerhet är att göra en ordentlig och noggrann jämförelse mellan de olika långivarna som finns på marknaden. Du kan antingen själv kontakta bankerna eller låta en låneförmedlare göra jobbet åt dig. I det senare fallet görs endast en kreditupplysning, och du får sedan svar från flera olika banker som du själv kan välja mellan.

Generellt sett kan man säga att de stora bankerna har lite hårdare krav på dig som kund för att få låna. Man gör en ganska hård kreditbedömning för att vara säker på att du kan betala även i framtiden. Oftast vill dessutom banken att du flyttar hela eller delar av dina bankaffärer till den banken för att få låna. I de allra flesta fall måste du åtminstone ha ett lönekonto eller liknande i banken. Det finns även långivare som har mer generös kreditbedömning och som snarare tittar på din framtida betalningsförmåga än din kredithistoria. Räkna dock med att räntan hos dessa aktörer kan vara något högre på grund av den ökade risk det medför för dem att låna ut pengar.

Jämför lån utan säkerhet med oss:

 • Ränta från*
  2,95 %
  Låna upp till
  10 000 - 500 000 kr

  100 000kr över 10 år med eff. ränta 8,19%, totalt: 144 959kr (Max effektiv ränta (APR) 17,55%)

  Mer om
  lendo.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • Ränta från*
  6,99 %
  Låna upp till
  5 000 - 600 000 kr

  65 000kr över 5 år med eff. ränta 15,88 %, totalt: 91 866 kr (Max effektiv ränta (APR) 22,99%)

  Mer om
  banknorwegian.se

  Uppläggningsavgift: 0 kr Månadsavgift: 0 kr

 • Ränta från*
  3,85 %
  Låna upp till
  300 000 kr

  Mer om
  sevenday.se

  Uppläggningsavgift: 495 kr Månadsavgift: 15 kr

 • Ränta från*
  3,5 %
  Låna upp till
  500 000 kr

  100 000kr över 5 år med eff. ränta 4,85%, totalt: 112 860kr

  Mer om
  consector.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • *Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar.

Lån utan säkerhet betalas oftast tillbaka på mellan 1 och 12 år, men kan skilja sig mellan olika banker och kreditgivare. Tänk på att om banken tar ut en månadsavgift så tjänar du på att välja en kortare återbetalningstid.

Om du har svårt att få lån hos din vanliga bank, kan det vara bättre att kontakta en låneförmedlare som gör ansökningarna åt dig. Det är aldrig bra att ha flertalet kreditupplysningar i registret. Låneförmedlare hr oftast ett formulär du kan fylla i direkt på internet. Det görs sedan en enda kreditupplysning innan du får svar – enkelt, smidigt och snabbt.

Kom ihåg att du alltid bör jämföra den ränta du blir erbjuden med andra bankers erbjudanden. Stirra dig inte heller blind på räntesatsen. Du måste även räkna med alla andra avgifter för lånet. Det kan exempelvis vara engångskostnader såsom uppläggningsavgifter och startavgifter. Månatliga kostnader för aviutskick och administration eller årliga kostnader som medföljer lånet. Allt detta kan tillsammans bli en betydande del av det du kommer att betala utöver den lånade summan. Idag kan du enkelt jämföra lån på internet för att se de villkor som gäller för olika banker och vilken snittränta de erbjuder. Kom ihåg att den ränta du får kan skilja sig från denna.