Privatlån

När kan jag ansöka om ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet och har därför oftast lite högre ränta än lån som du lämnar säkerhet för, exempelvis ett lån till en bostad. Det betyder inte att det inte kan vara en god idé att ansöka om ett privatlån. Har du samlat på dig många mindre krediter och köp på avbetalning kan det många gånger vara både ekonomiskt lönsamt och förenklande att samla dessa och istället endast betala på ett lån varje månad. Förmodligen kommer din månadskostnad minska och du får en bättre överblick av dina utgifter och skulder.

Jämför pritvalån med oss

 

 • Ränta från*
  2,95 %
  Låna upp till
  10 000 - 500 000 kr

  100 000kr över 10 år med eff. ränta 8,19%, totalt: 144 959kr (Max effektiv ränta (APR) 17,55%)

  Mer om
  lendo.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • Ränta från*
  6,99 %
  Låna upp till
  5 000 - 600 000 kr

  65 000kr över 5 år med eff. ränta 15,88 %, totalt: 91 866 kr (Max effektiv ränta (APR) 22,99%)

  Mer om
  banknorwegian.se

  Uppläggningsavgift: 0 kr Månadsavgift: 0 kr

 • Ränta från*
  3,85 %
  Låna upp till
  300 000 kr

  Mer om
  sevenday.se

  Uppläggningsavgift: 495 kr Månadsavgift: 15 kr

 • Ränta från*
  3,5 %
  Låna upp till
  500 000 kr

  100 000kr över 5 år med eff. ränta 4,85%, totalt: 112 860kr

  Mer om
  consector.se

  Uppläggningsavgift: i.u Månadsavgift: i.u

 • *Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar.

Tänk dock på att inte låna mer pengar än du faktiskt har råd att betala tillbaka. Om du väljer att ansöka om ett privatlån för att samla lån och krediter, kan det vara ett bra tillfälle att städa lite i ekonomin. Det är viktigt att du inte skaffar ännu fler krediter och avbetalningsköp, då det oftast finns en gräns för hur mycket lån utan säkerhet du får ha hos banken. Många krediter och smålån tillsammans med ett större privatlån kan försvåra för dig vid bostadsköp eller bilköp eller i andra situationer då du behöver låna en större summa av banken.

Lånekakylator - Hur mycket kan du låna?

Innan du som kund tecknar ett lån till låg ränta har du här möjlighet att få en grundlig överblick över bankers, försäkringsbolags och andra långivares erbjudanden om låga räntor. En låg ränta för ett företag kan betyda hög ränta för ett annat företag men det är du som kund som avgör vad som är en låg ränta för dig.

Årlig inkomst:

Sammanlagd inkomst: 0 kr/år

Er nuvarande månadskostnad

Total månadskostnad: 0 kr/mån

Resultat:

0 kr

* Möjligt belopp baserat på detta sätt att räkna. Tänk på att banker och kreditinstitut väger in fler parametrar än inkomst så som ålder, betalningshistorik etc. Detta belopp skall endast ses som en ungefärlig generell summa i detta sätt att räkna.

Jämför privatlån hos flera banker

Ibland kan man även råka ut för oförutsedda utgifter och kan då behöva låna pengar av banken i form av ett privatlån. Det kan röra sig om en bilreparation, något som akut måste åtgärdas i hemmet eller en dyr tandläkarräkning. Även om dessa utgifter kan vara svåra att undvika är det ändå värt att noggrant jämföra vilka villkor och räntor du kan få från de olika bankerna innan du bestämmer dig för var du ska ansöka om ett lån. Bara för att en utgift är både oförutsedd och oönskad betyder det inte att du ska betala mer för det lånade beloppet än nödvändigt. Ta gärna hjälp av vår jämförelsetjänst eller ring runt till de olika bankerna för att ta reda på vad de kan erbjuda dig.

Tänk på att det allra mest förmånliga alltid är att spara pengar till oförutsedda utgifter så att du slipper betala mer för den oönskade utgiften än du behöver. Sparar du pengar får du dessutom sparränta på dina pengar när du inte behöver dem. En sparbuffert är alltid bra att ha vid oförutsedda händelser, men ett privatlån kan vara ett bra komplement om du har utrymme för detta i just din ekonomi och i din budget.